Even voorstellen: Room Borstvoeding

Room Borstvoeding helpt, adviseert, steunt, lost op en denkt graag met je mee bij alles rondom het (borst)voeden van je kind. Wij staan voor een vriendelijke en pragmatische aanpak en gebruiken graag wat humor in onze begeleiding. Het feit dat vaders hun kind niet aan de borst kunnen voeden, betekent niet dat ze er niks mee hebben. Ze zijn juist van onschatbare waarde, want de houding van de vader ten opzichte van de borstvoeding kan het doen slagen of falen.

Vaders voelen zich doorgaans verantwoordelijk voor hun kind en willen ook graag dat deze kan groeien aan de borst. Ouders en hun kind kunnen daarin echt een team zijn. Maar om je kind te leren kennen en het te laten groeien en gedijen is gewoon veel tijd en aandacht nodig. Zowel aan de borst als eraf. Maar dan moeten vaders daar wel de tijd voor hebben. Een langere periode vaderschapsverlof zou daarom voor het héle team goed zijn.
Room Borstvoeding ondersteunt alle acht kritische succesfactoren voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen en optimale zorg voor kinderen. “Natuurlijk doen we dat! We weten hoe belangrijk die eerste periode in een nieuw mensenleven is. En we weten ook hoe snel een kind groot wordt. Hoog tijd dat de maatschappij, werkgevers en ouders gaan inzien dat je wat betref die cruciale fase in de ontwikkeling van onze toekomstige burgers maar één kans hebt. Pak die kans. “

Terug naar nieuws-overzicht
© 2018 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden | Privacy- en Cookienotice