Vrouwen van Nu steunt pleidooi vaderschapsverlof

De grootste vrouwenvereniging van Nederland heeft zich aangesloten bij het platform Vader Zoekt Verlof. Een uitbreiding van het vaderschapsverlof is een gezamenlijke investering in de toekomst, aldus Carla Wijers, directeur Vrouwen van Nu.

LEES MEER ≫

Even voorstellen: Room Borstvoeding

Room Borstvoeding helpt, adviseert, steunt, lost op en denkt graag met je mee bij alles rondom het (borst)voeden van je kind. Wij staan voor een vriendelijke en pragmatische aanpak en gebruiken graag wat humor in onze begeleiding. Het feit dat vaders hun kind niet aan de borst kunnen voeden, betekent niet dat ze er niks … Continued

LEES MEER ≫

De Nederlandse Vrouwen Raad sluit zich aan!

De Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) is het nieuwste lid van platform Vader Zoekt Verlof. De NVR sluit zich aan bij het platform omdat de NVR voor uitbreiding van het vaderschapsverlof is. Binnen 10 jaar moeten de verschillen tussen vaders en moeders geheel weggewerkt zijn.

LEES MEER ≫

Meer dan Papadag

In de aanloop naar Vaderdag heeft Emancipator de publicatie Meer dan Papadag. Een Inventarisatie van vaderinitiatieven in Nederland  gelanceerd. Hierin is te zien dat er in heel Nederland mooie initiatieven zijn van vaders die meer betrokken willen zijn bij de zorg en opvoeding van hun kinderen.

LEES MEER ≫

State of the World Fathers 2017 gelanceerd

Vandaag is het rapport: State of the World Fathers 2017 gelanceerd. Het rapport geeft aan dat het tijd is voor wereldwijde actie zodat vader de kans krijgen om te zorgen en moeders om te werken. Één van de belangrijke stappen daarin is de invoering van betaald vaderschapsverlof.

LEES MEER ≫

Editie 2 van ZO! magazine over Zorgend Ouderschap

De tweede editie van het digitale magazine ZO! Een magazine voor professionals die werken met en voor ouders met jonge kinderen is uit. Het magazine is bedoeld om te inspireren en om aandacht te besteden aan het belang van het aanspreken van álle opvoeders.

LEES MEER ≫

Vraag als baas eens of het allemaal lukt met de baby

Ouders kunnen vaak extra steun gebruiken, maar werkgevers geven dat niet zomaar. Een gemiste kans, zegt Joyce Knappe (39), directeur van Pro Parents, dat adviseert over het goed combineren van werk en ouderschap. Want juist een slimme werkgever weet talent aan zich te binden door ouders goed te begeleiden in deze turbulente fase.

LEES MEER ≫

Vaderschapsverlof controversieel verklaard

Woensdag 12 april heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel over de uitbreiding van het vaderschapsverlof controversieel verklaard. Uitstel, geen afstel, volgens Atria, één van de leden van platform Vader Zoekt Verlof.

LEES MEER ≫

Actie: ‘Vader is er niet’

Met een kinderwagenactie op het Plein vroegen 25 organisaties de politiek om zo snel mogelijk betaald vaderschapsverlof in te voeren. Met een nieuwe Tweede Kamer en de formatie in volle gang liggen er nu kansen voor een uitbreiding van het betaalde vaderschapsverlof, en het merendeel (68%) van de Nederlandse vaders wil uitbreiding!

LEES MEER ≫

Vaderschapsverlof: nu is het moment!

Namens 23 organisaties en drie wetenschappers is een pleidooi voor een substantiële uitbreiding van vaderschapsverlof aangeboden aan informateur Edith Schippers. Deze formatieperiode is het moment om afspraken te maken over een uitbreiding naar voldoende, gelijk, betaald en niet uitwisselbaar vaderschapsverlof.

LEES MEER ≫
© 2017 Vader Zoekt Verlof | Alle rechten voorbehouden